Automate your Marketing
with Womplify




 


By: mama fahrin n farish

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 7-Oct-2010 05:02 Email | Share | | Bookmark
makannnnn...



salammm...orang dah abis raya..aku baru nak letak pic bukak pose ...ape daaaa;)emmm..xkisah la..janji aku bahagia heheheh..dah fp aku kan..nak letak pic yg tahun 90-an pun xpe la kan...xde sape nak marah pun...

untuk kenangan seisi keluarga..pic majlis berbuka puasa merangkap ala house warming di rumah baru kitorg...alhamdulillah..seme bjalan lancar
tetamu jemputan just family aku je..xde membe2 pun...tu pun dah penuh satu umah..kalo nak ajak membe kene atur mase lain plak...dannnn utk menjamu family aku shj pun dah macam masak utk kenduri majlis pertunangan plak rasenye heheh..iye la..big family...adik beradik seme dah ade anak2 yg besar2...tu pun kak teh ku nun di kuantan xdpt join skali...
alkisahnye di hari itu...aku memasak seme jenis juadah itu dgn jayanye bsendirian shj...alangkah bagusnye kalo aku ade bibik aritu huhuuu ...masak start dr sahur sampai la dekat2 time bbuke...gilossss...cam xcaya plak...
aku rase leh masuk selangor book of record nih heheeh...(ade ke selangor buat buku tu ekkk??pandai je..)...sib baik xmeletop dapur gas aku aritu hhahahaa...1st yg aku buat pepagi buta tu dessert...kuih tepung pelita n puding roti karamel...dh siap buh dlm peti...pastu terus la prepare lauk2 yg lain...nasi putih je..8 jenis lauk pauk ye tuan2 n puan2...nak tgk menu list??...ni haaa

1. ikan kerapu masak 3 rasa
2. ayam goreng berempah
3. ayam percik
4. sambal tumis udang + petai
5. gulai rebung + perut
6. sup sayur campur
7. kerabu mangga
8. kerabu taugeh + kerang
..side dishes: laksam ala kelate
..dessert: tepung pelita n puding roti karamel
..minuman: air jagung n tea o ais limau



puas hati sungguh bile dapat masak semua tu sendiri...n double puas hati bile tgk semua yg berbuka puase tu menikmati hidangan dgn sepuas2nye...siap tapau bawak balik lg...tq pd semua yg dtg memeriahkan umah kitorg mlm itu tq jugak bwk buah tangan....thanksss semua...
syukur alhamdulillah juga coz dpt menjamu org berbuka ni banyak ganjarannye...InsyaAllah...aminn
spt biase pic tukang masak merangkap jurugambar langsung xde huhuuuu..nasib badan...so layan la pic kejadian yg happening ituuuu...zassssss











Monday, 23-Aug-2010 08:18 Email | Share | | Bookmark
pindah rumah n family day...

salam...dah lame tak update fp ni...sooo arini merajinkan diri bersiaran langsung dr umah baru kami di sri kembangan...alhamdulillah..sebelum puase aritu kami telah berpindah ke rumah sendiri..
sedih jugak la meninggalkan umah qters di putrajaya tu...babang n dedek lg la sedih..
diorg kata diorg sayanggggg sgt umah putrajaya tu...iyeee la 2 beradik tu lahir n membesar di putrajaya..sayang la sgt tpt jatuh lagi dikenang org kata kan!!!....heheheh diorg xtau umah tu hak milik kerajaan malaysia la..bukan kite yg punyeeee...aku sendiri pun sedih gak coz byk tanaman sekeliling umah tu kene tinggal...pepun sekarang dah lega setelah menunggu hampir 2 tahun akhirnya dapat jugak duduk rumah sendiri...syukur sangat...dapatlah beraya di rumah baru..syokkknyee raya!!!


#################################################################################

FAMILY DAY OFIS HUBBY julai 2010...DESA WATERPARK,KL

ni nak tayang pics kitorg join family day awal bulan lepas....dah berabuk gambo baru nak upload heheeh..entry ni utk kenangan je...ye la family day ni buat 2 tahun skali bukan tiap tahun pun...cover budget sgt la...sampai t-shirt pun bagi satu je tiap family...ya ampun la...sib baik makan bagi free kalo sampai tahap makan bayor sendiri sory la nak join dah pasni...



whatever la....janji babang n dedek enjoy themselve very much!!! kemaruk jumpa air budak2 tu...majlis perasmian lum abis lagi tuan pengarah tu berucap, hubby n anak2 dah terjun dlm air...heheheh buat macam rumah sendiri



acara yg sempat babang join just kutip gula2 yg mmg berbaloi...wisel belum berbunyi dia dah kutip buh dlm topi hahahhaa...dapat la setimbun gula2 cukup la wat stok sebulan...bagus betul anak mama ni!!!! hubby byk la join acara yg semuanya acara dlm air...so aku la yg kena watch out anak2..







hadiah yg byk dapat majoritinya towel...stok utk tahun depan xpayah beli towel dah ye
lucky draw plak just dapat kipas kotak huaaaaaaaa...aku nak hadiah bread maker la!!!!!

balik ke rumah seme dah tahap lesu main air dari pagi sampai petang...muka pun seme dah sun burnt...mmg cun beb muke aku hangussssssss...huaaaaaaaa....

ok la xbaik membebel panjang2 bulan pose ni ....SELAMAT BERBUKA PUASA!!!


Tuesday, 10-Aug-2010 22:12 Email | Share | | Bookmark
salam ramadhan utk semua!!!



Saturday, 10-Jul-2010 09:51 Email | Share | | Bookmark



gambar yg dah lame peram...))) dah ramai yg dah jejak ke i-City ni...
teruja juga nak pegi..
satu malam siap2 dinner duk la pelawa hubby gi tpt nih...
ckp kat dia anak2 nak tgk lampu...
heheheheh...padahal aku pun nak sgt tgk lampu...
ye la tgk kat fb,fp n blog org dah ramai yg tayang
gambar lampu i-City ni...aihhhh...mane bulehhhh..aku pun nak jugakkkkk;)))

tanpe berlengah lagi hubby kate jom..aku terus siap!!!!
anak2 xpayah tukar baju pun..belasah dgn baju tido je hehehehh...
maka tertunailah hasrat aku n anak2 mlm tu....hubby pun bukan main teruja tgk lampu kat situ...
ntah bila la wujudnye tpt ni...mmg bestttt...dikelilingi dek lampu je...
colourful plak tu....sakan la babang n dedek tgk lampu tu...
aku pun jakun gak benonye..hehehhee...
ye la xrase mcm duk kat malaysia...rase mcm kat hollywood plak...
(ye ke hollywood cam tu...pepandai aku jerkkkk )

ok la layan la gambar kitorg yg xseberapa ni...chowwww


















Saturday, 12-Jun-2010 06:54 Email | Share | | Bookmark
award n birthday....

salammmm
firstly arini nak gantung award dari nurul....sorry nurul lambat angkut award nie...
flight delay laaa..heheheh...mekacihhh ye nurul sudi bg award kat den ni..
time kasih daun keladi lenkali nak lagiiiiii!!!



v
v
v
v
v
v




24th MAY 2010...birthday putera sulongku; FAHRIN ZULHELMI aka BABANG....4 tahun dah!!

''moge anak mama membesar jadi anak yg soleh...
dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yg berpanjangan, akal yg cerdas, dijauhkan dr segala kemudaratan serta dilindungi Allah selalu...Aminnn"


dua hari sblm tarikh bday babang..my mom,abang aku n family dia telah datang bawak kek n hadiah (racing car) untuk babang....punye la sonok sakan dianye...dedek pun tumpang sekaki la menyibuk same...potong kek same2 pastu jamu makan nasi..terima kasih Pak Usu n Mak Usu raikan birthday babang...kek Baskin Robin lg tu....sedappp gilerrrr!!!






hari birthday yg sebenarnya tu aku just buatkan sebiji kek...yg penting kek tu mesti ade muke ultraman...aku dah siap2 beli edible image kat bangi aritu..tiap tahun nak ultraman jugak...aku try usha dia nak letak gambar spiderman or ben 10 plak ke...still nak otomen jugakk...emmmm ambik la babang...asalkan hatinye puas, n tersengih je bile nampak kek otomen


kek span vanila+fresh cream filling+deco buttercream...layannnn!!


''happy bday 2u...hpy bday 2u..hpy bday to babang...hpyyyyy bdayyyyy tooooo uuuuuuuu...."mmmuah!!



ok sekian dulu entry kali ni...terima kasih pada yg sudi berkunjung ke fp ku ini....senang2 datang la lagi...oh ye..buat sementara waktu fp aku ni tidak menayangkan resipi2 lagi..berehat seketika...byeee




[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net